partners

Over ons

Al onze medewerkers komen oorspronkelijk uit de luchtvaart, en hebben daar gewerkt op het gebied van training, management of veiligheid en kwaliteit. In de zorg hebben we 7 jaar ervaring. We vormen een klein multidisciplinair team met verschillende professionele accenten, kijkrichtingen en persoonlijkheden.

 

Over ons

De kracht van onze samenwerking ligt in het inzetten van elkaars kennis en kunnen, zowel bij opdrachten waarin we samenwerken als bij individuele opdrachten waarbij we de kennis en ervaring van elkaar gebruiken bij de aanpak van lastige vraagstukken. Waar nodig werken we samen met professionals en partners die specifieke aanvullende kennis hebben.

Fred Bleeker

Fred Bleeker

Fred Bleeker is partner bij QST Safe Skies. Na zijn HBO opleiding tot elektrotechnisch ingenieur en verschillende functies bij KLM, waaronder instructeur voor vliegtuigtype trainingen en consultant kwaliteit en veiligheid, heeft hij in 2001 QST Safe Skies B.V. mede opgericht. Hij heeft specifieke opleidingen gevolgd voor leadauditor, incident investigator en Crew Resourse Management.

Hij houdt zich voornamelijk bezig met veiligheid- en kwaliteitsvraagstukken binnen hoogrisico organisaties. Zijn werkterrein ligt in Nederland en Belgie, waarbij Veiligheid Management Systemen en veiligheidscultuur of het gebrek daaraan, de onderwerpen zijn waarover hij adviseert.

Hij vindt het fascinerend om deze kennis te delen met professionals die als team onder hoge druk werken en waarbij veiligheid gerelateerde onderwerpen een belangrijke rol spelen, zoals bij medische professionals, rechercheteams, procesoperators, e.d. Het belangrijkste element hierin is verbanden bloot te leggen tussen veiligheid en het functioneren van systemen, met daarin menselijk handelen. Waarbij interventies gebruikt worden zoals het verbeteren van team-functioneren en het identificeren en verlagen van organisatiedreigingen.

Bert van Gent

Bert van Gent is partner bij QST Safe Skies. Na zijn HBO opleiding tot werktuigbouwkundig ingenieur volgde hij een post HTO opleiding bedrijfskunde. Bij KLM startte hij zijn carriere als instructeur voor piloten en boordwerktuigkundigen. Bert groeide door naar het management en was daarbij onder meer verantwoordelijk voor de vliegveiligheidstrainingen voor piloten en cabine personeel. Als change manager bewerkstelligde hij de integratie van de vliegdienst organisaties van KLM cityhopper en KLM UK.

In verschillende management functies binnen KLM en KLM Cityhopper was Bert verantwoordelijk voor organisatie ontwikkeling en het opstellen en uitvoeren van beleid en strategie met betrekking tot de vliegveiligheid. Het coachen van managers en het versterken van de organisatie door het opstellen en toepassen van een gericht management development beleid zijn voor Bert een speerpunten. Samen met de betrokken teamleden put hij inspiratie uit het opruimen van obstakels en het verbeteren van de team performance.

Naast zijn werk in de luchtvaart is Bert sinds 2001 betrokken bij QST Safe Skies. Sinds 2005 is hij partner. Een belangrijke drijfveer voor Bert is het verbeteren van efficiency en effectiviteit van een organsiatie. De luchtvaartkennis en -ervaring op gebied van veiligheidsmanagement blijkt daarbij zeer goed toepasbaar. In organisaties en processen met hoge risico‚Äôs leidt het verbeteren van efficiency en effectiviteit uiteindelijk ook tot een verhoogd niveau van veiligheid. “Teams die een dergelijke verandering doormaken raken geinspireerd, dat geeft enorm veel bevrediging”.

Patricia Antersijn

Patricia Antersijn

Patricia Antersijn – de Keulenaar is partner bij QST Safe Skies en heeft daarnaast haar eigen trainings- en coachingbureau HCA. Na haar universitaire studie Toegepaste Onderwijskunde is zij in 1987 begonnen met haar werk binnen de luchtvaart en door de EAAP als Human Factors specialist gecertificeerd.

Meerdere reorganisaties en (pogingen tot) cultuurverandering hebben haar laten ervaren wat wel en wat niet werkt. Hierbij raakte zij steeds weer gefascineerd door wat mensen stimuleert of juist blokkeert in hun ontwikkeling of hun werkzaamheden. In 2000 heeft zij gedwongen door omstandigheden de keuze gemaakt voor zichzelf te beginnen. Deze onvrijwillige keuze heeft ze kunnen omzetten in een nieuwe stimulans om zichzelf verder te ontwikkelen.

Bij de School voor Coaching heeft zij de leergang “het begeleiden van zingevende en resultaatgerichte veranderingsprocessen” afgesloten met een certificaat op Senior niveau. Daarnaast heeft zij de opleiding tot Mediator gevolgd bij Merlijn en examen gedaan bij het NMI en mag zij zich geregistreerd NMI-Mediator noemen.

Sinds september 2009 is zij geaccrediteerd coach / trainer voor het Process Communication Model.

Luisteren naar wat mensen echt beweegt en geloven in het zelfoplossend vermogen van mensen (ze weten zelf als geen ander wat werkt en wat niet werkt en wat eventueel blokkeert) is de visie van waaruit ze werkt.
Het proces te mogen begeleiden of te ondersteunen waarbij een persoon, groep of organisatie weer een stap in haar ontwikkeling kan maken en dichter bij de doelen komt welke ze zichzelf stelt, is een fascinerende ontdekkingstocht en ongelofelijk leerzaam.

Mogen bijdragen aan de ontwikkeling van de ander geeft een enorme voldoening en positieve energie.

“Maakt het je wat uit? Doe er dan wat aan!”