06 53 92 50 28

Binnen mijn team spreken we elkaar niet aan? We geven elkaar geen feedback

Een veel gehoord probleem in organisaties is dat teamleden elkaar onderling niet aanspreken. Bijvoorbeeld over het niet op tijd aanwezig zijn. Het zich niet houden aan afspraken of procedures.

Medisch teamwork, CRM in de gezondheidszorg

Het boek Medisch teamwork, CRM in de gezondheidszorg, is op de markt. Medisch teamwork verbreedt en verscherpt het zicht op de veiligheid en op de verbeterkansen daartoe.

Toepassing van Video-interactie of videofeedback

QST gebruik in de gezondheidszorg nu videobeelden middels de methodiek van video-interactie ofwel videofeedback.

Hoe implementeer je Crew Resource Management?

Crew Resource Management is niet een training maar een verandering in de manier van samenwerking en omgang binnen het team waarvan een training een klein onderdeel is.

Zijn professionals in de gezondheidszorg zo moeilijk te veranderen?

Professionals in de gezondheidszorg en innoveren Vele ziekenhuisbestuurders en zorgmanagers stellen zich regelmatig de vraag; hoe krijg ik de medisch professionals in mijn ziekenhuis zo ver dat ze zich houden aan richtlijnen en protocollen...

Leiderschap en regie in de zorg

Wat mij iedere keer opvalt is dat medewerkers in de zorg weinig tot geen vaardigheden hebben op het vlak van samenwerken. Vooral de niet-technische vaardigheid ‘leiderschap’ ontbreekt in veel gevallen. Met leiderschap bedoel ik niet dat iemand goed onderlegt is op het medische vlak en hiermee de juiste opdrachten kan geven.

Schrijven van een boek over Crew Resource Management

Het afgelopen jaar heb ik met andere mensen gewerkt aan een boek over medisch teamwork. We hebben in het boek gekozen voor het geven van een theoretische achtergrond naast veel praktische informatie en voorbeelden.

Korte Team Resource Management (TRM) trainingen veel effectiever

Oorsprong van Team Resource Management training in de luchtvaart In de luchtvaart waren we als trainers gewend om 2- of 3-daagse Team Resource Management (TRM of CRM) trainingen te geven aan nieuwe piloten die bij een luchtvaartmaatschappij gingen werken.