06 53 92 50 28

QST Safe Skies

QST Safe Skies is een advies- en trainingsorganisatie met een achtergrond in de luchtvaart en gezondheidszorg. Onze doelstelling is het continu verbeteren van de effectiviteit van teams en hun organisatie en het creëren van langlopende relatie met onze opdrachtgevers. Wij hanteren geen standaard training of advies maar passen deze aan de bestaande situatie en behoeften van de klant. Bij het kiezen van de aanpak richten wij ons met name op het vergroten van de effectiviteit en impact van teams. Dit doen we in co-creatie met onze opdrachtgever en een gespecialiseerd team van trainers/adviseurs.

Fred Bleeker

Fred Bleeker is als een boom op de hei. Op zijn kenmerkende rustige en stevige wijze beschouwt hij het veld. Hij biedt de beschutting en voeding waarin andere organismen tot ontwikkeling kunnen komen. Hij heeft in zijn 25 jaar ervaring als trainer en adviseur zijn visie op CRM, implementatie en verandering steeds verder ontwikkeld en verbreed. Hij is een scherp observator en kan putten uit vele voorbeelden van elders en weet zo de soms abstracte begrippen te vertalen naar alledaagse werkwijzen.

Klanten ervaren hem als ondersteunend, kracht gevend en ruimte gevend. Op compacte eenvoudige wijze weet hij tot interventies te komen die duurzaam zijn.  Hij heeft ervaring in meer dan 50 ziekenhuizen of andere zorginstellingen. Hij is samen met Martine de Bruijne auteur van het boek ‘Medisch teamwork, CRM in de gezondheidszorg’.  Van oorsprong is hij adviseur/trainer in de luchtvaart op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Netwerk partners

Het vakgebied is breed en zelf beschikken we niet over alle expertise om de uitdagingen en vragen van klanten aan te nemen. Voor het uitvoeren van specifieke opdrachten of onderdelen van opdrachten wordt gebruik gemaakt van strategische partners met ieder hun eigen expertise. Deze worden wederzijds ingezet afhankelijk van het probleem of de opdracht. Verder wordt er in verschillende samenstellingen aan productontwikkeling gedaan.

Onderstaande personen rekenen wij tot onze vaste netwerkpartners. Met dit netwerk zorgen we voor een goede basis om voor u kwaliteit en maatwerk te kunnen leveren.

Floor de Ruiter

Oprichter en partner bij Flying Elephants

Floor is voor velen een rots in de branding, zijn aanpak, kennis en ervaring zijn zo sterk als die spreekwoordelijke rots maar tegelijkertijd zo zacht als het water dat moeiteloos rond de rots stroomt.

Floor is expert op gebied van organisatie- en communicatie-cultuur. Hij kan cultuur en organisaties als geen ander doorgronden en weet met zijn aanpak iedere keer weer de sleutel tot verandering te vinden en daar regie op te voeren. Hij begeleidt grote organisaties en managementteams door kritieke situaties en grote veranderingstrajecten; zoals Politie NL, KPN, APG, NOS, Holland Casino, Flora Holland, de overheid in Myanmar en de Rabobank.

Hij heeft 15 jaar toe gewerkt naar een communicatiemethode voor een nieuwe generatie leiders, die op een andere manier willen communiceren. Hiervoor schreef hij het boek ‘ValueFraming’, genomineerd voor managementboek van het jaar 2013

Eveline de Wal

Partner bij Flying Elephants

Haar passie en ervaring ligt bij het ontwikkelen en uitvoeren van leiderschapsprogramma’s en verandertrajecten. Dergelijke trajecten heeft zij onder andere gedaan voor Ahold Europe, Marsh Nederland, SNS Bank, Perfetti van Melle, WBCSD en Infostrada; tailormade trajecten waar telkens de ontwikkeling van individuen, het team of de organisatie centraal staat.

Annet van Harten

Veranderaar, onderzoeker, programmamanager

Als je met Annet spreekt krijg je meer zicht op je vraag, je doel en je kansen. Annet fungeert dan als een vuurtoren: ze spiegelt wat ze waarneemt en je herkent de richting waarheen je wilt gaan.

Annet is een gedreven en betrokken adviseur. Zij verbindt zich aan de opdracht en de mensen met wie zij werkt en straalt als zij kan bijdragen aan het tot stand komen van het goede gesprek en betere samenwerking in het zorgteam inclusief de patiënt.

Annet is bedrijfskundige en psycholoog en heeft een coachingsopleiding gedaan aan het Centrum Psychosynthese Holland en het IEP. De laatste 10 jaar heeft zij binnen het Radboudumc het CRM-programma ontwikkeld, gecoördineerd, en samen met anderen uitgevoerd. Verder heeft zij gewerkt aan teamontwikkeling, persoonsgerichte zorg en overdracht van zorg. Zij is bezig met een onderzoek naar tijdsdruk en teamwork.

Eveline van der Horst

Teamfacilitator - coach - trainer

Eveline fungeert graag als gids op de reis die organisaties, teams en individuen maken. Ze is gepassioneerd, nieuwsgierig naar wat mensen in beweging brengt en tegelijkertijd met twee voeten op de grond en praktisch ingesteld. Op reis zijn betekent dat je altijd ergens vandaan komt en elke dag op weg bent naar nieuwe, soms onbekende bestemmingen, ontmoetingen en avonturen. Als ervaren gids ondersteunt Eveline door te spiegelen, vragen te stellen en vaardigheden en inzichten bij te brengen die jezelf of het team op het pad houden en helpt de juiste afslagen te nemen.

Ze is gezondheidswetenschapper, verpleegkundige en patiënt safety officer en ervaren in CRM-implementatie. Daarnaast is zij trainer en coach in onder andere effectieve communicatie, Leiderschap, teamsamenwerking en organisatie- en gedragsverandering.

Boek Medisch Teamwork

Boek “Medisch Teamwork” Crew Resource Management

Welke zorgverlener maakt het nooit eens in een werksituatie mee: zo geconcentreerd bezig zijn dat je een alarmsignaal over het hoofd ziet of een boodschap verkeerd begrijpt? Tekortschietende oplettendheid loopt meestal goed af, maar kan in het ongunstigste geval leiden tot ernstige schade bij een patiënt.